Ako vybrať svadobné topánky pre ženicha?

Svadba je jedným z najdôležitejších momentov v živote každého človeka. Aby ste sa cítili sebaisto a vyzerali štýlovo, musíte si vybrať nielen správny oblek, ale aj svadobné topánky. Svadobné topánky pre ženícha by mali byť elegantné, pohodlné a mali by ladiť s celkovým štýlom a farebnou schémou oblečenia. V tomto článku sa pozrieme na to, ako vybrať svadobnú obuv pre ženícha, a pridáme niekoľko užitočných tipov na nákup. 

Aký typ topánok vybrať?

Na neformálnu dennú svadbu odporúčame pánsku spoločenskú obuv s uzavretým alebo otvoreným šnurovaním. Hoci prvé sa považujú za o niečo elegantnejšie, ani s druhými nemôžete urobiť chybu. 

Ak plánujete dobovú alebo naozaj honosnú svadbu, môžete zvážiť aj oxfordky alebo lakované topánky. Etiketa predpisuje, že oxfordky by sa mali nosiť so sakom, zatiaľ čo lakovaná koža by sa mala nosiť so smokingom a frakom. 

Vhodné sú aj topánky s remienkom Monk. Ide o variant pánskych poltopánok, ktoré sa spoliehajú na pracky. Monks sú vhodné najmä na menej formálne svadby. A hoci nie sú šnurovacie klasické, stále sú elegantné. Sú akýmsi medzistupňom medzi oxfordkami a klasickými poltopánkami na jednej strane a mokasínami na strane druhej. 

Áno, aj mokasíny sa dajú nosiť na svadbu. Najmä ak ide o neformálnu udalosť, napríklad niekde na vidieku. Na zimné svadby možno zvoliť členkové topánky. Zakryte ich nohavicami a nikto ich nerozozná od bežných poltopánok. 

Svadobné topánky pre ženicha:

Koža alebo nič?

A teraz niekoľko slov o materiáli svadobnej obuvi pre ženícha. Kožené topánky sú takou tradíciou a zároveň prvou voľbou väčšiny mužov. Ide o kvalitné, pohodlné topánky s dlhou životnosťou. Výhodou kožených topánok je, že sa dajú ľahko kombinovať s rôznymi farbami a štýlmi oblekov. Sú vhodné na formálne aj poloformálne svadobné obrady. Ak vám trochu nesedia, kožené topánky sa dajú natiahnuť. 

Bohužiaľ, pár formálnych kožených topánok vás môže vyjsť dosť draho. A to nie je šálka kávy pre každého ženícha. Najmä ak ešte nikdy v živote nemal na sebe topánky. Ak vám materiál z nejakého dôvodu nevyhovuje, jednoducho si vyberte iný. Ktoré sú k dispozícii?

  • Umelá koža - často je na prvý pohľad na nerozoznanie od pravej. 

  • Lakované topánky - na honosné ceremónie.

  • Semišové - na menej formálnu svadbu. Ak sa hodí k vášmu obleku, koniec koncov, prečo nie.

Nenechajte farbu na náhodu

Svadobné topánky pre ženícha musia ladiť nielen štýlom a materiálom, ale aj farbou. Tradičné farby ako čierna, hnedá alebo tmavomodrá sú stávkou na istotu. Ľahko sa kombinujú s oblekom:

  • K čiernemu obleku sa hodia čierne alebo hnedé topánky.

  • Pri svetlom obleku odporúčame pre ženícha hnedé, sivé alebo béžové svadobné topánky.

Chystáte sa na menej formálnu svadbu a chcete zaujímavý kontrast? Siahnite po topánkach vo svetlejších odtieňoch alebo s malými detailmi. A pozor - nezabudnite s farbou topánok zladiť aj ďalšie doplnky, napríklad opasok alebo vreckovku.

Ponožky, kameň úrazu

Ak existuje niečo, čo môže pokaziť dojem z drahého obleku a starostlivo vybraných topánok a doplnkov, sú to ponožky. Nikdy nesmú ukazovať holú kožu, preto si vyberte radšej dlhší ako kratší pár. Zároveň si kúpte ponožky, ktoré ladia s farbou topánok. Módne výstrelky si nechajte na iný deň.

Záverečný výber

A to sú všetky naše tipy, ktoré vám pomôžu vybrať svadobné topánky pre ženícha na jeden záťah. Vyberte si pár, ktorý vám dodá sebavedomie, bude pohodlný a zároveň bude ladiť s vaším outfitom v deň D. Nezabudnite skontrolovať kvalitu materiálu a vybrať správny typ. Svadobné topánky sa stanú investíciou, ktorá vám po svadbe dobre poslúži aj pri iných výnimočných príležitostiach.

 

Pánské polobotky Koma
Pánské polobotky Koma 
Pánska společenská obuv Tapi
nska spoločenská obuv Tapi 
Popis obrázku 2

nske mokasíny Bukat 

 

Ďalšie články o Ako si vybrať topánky podľa príležitosti

Do divadla
Na ples
Pre nevestu
Pre zdravotné sestry
Pre starších ľudí doma
Pre diabetikov