Ako vybrať obuv pre zdravotné sestry?

Ako zdravotná sestra ste celý deň na nohách. Starostlivosť o pacientov môže byť niekedy náročná. O to dôležitejšie je mať obuv, na ktorú sa môžete spoľahnúť. Je dôležité, aby boli spoľahlivé a pohodlné. Nehovoriac o tom, že nemocničné povrchy môžu byť klzké. Výber obuvi pre zdravotnú sestru nie je jednoduchý, ale my vieme, ako na to. 

Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Pri výbere obuvi pre zdravotnú sestru sa zamerajte viac na vlastnosti ako na dizajn. Koniec koncov, celý deň trávite v montérkach. Vaša noha by teda mala byť v prostredí, ktoré ju nijako nepoškodí. Ani by ste nevedeli, koľko problémov môže spôsobiť nevhodne zvolená pracovná obuv. Na čo sa zamerať? Čo chcete? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Aké vlastnosti by mala mať obuv pre zdravotné sestry

  • Anatomicky tvarovaná stielka. Stará sa o správne držanie celého tela, ale tiež zabraňuje plochým nohám. 

  • Obuv sa pri chôdzi mierne ohýba v špičke. Je to žiaduce kvôli prirodzenému pohybu prstových kĺbov, ktoré sa pri chôdzi ohýbajú. Keď topánka tento pohyb sleduje, je to len dobre. Vaše nohy sa tak rýchlo neunavia. Stimulujú sa klenby chodidla a znižuje sa riziko deformácií chodidla. 

  • Je ľahká. To je dobré aj pri únave chodidiel.

  • Tlmenie nárazov. Táto vlastnosť zabraňuje bolesti nôh. Zároveň šetrí kosti, chrupavky a chrbticu. 

Dámska zdravotná obuv ponúka všetky tieto vlastnosti. V ponuke nájdete nielen obuv na voľný čas a prechádzky, ale aj dámske papuče, ktoré sa postarajú o vaše pohodlie a spokojnosť.  

Uistite sa, že vaše chodidlá a prsty majú dostatok priestoru

Chodidlám najviac prospieva, keď sú v prirodzenej polohe. To dokáže aj obuv - stačí si vybrať topánky, ktoré netlačia a sú dostatočne priestranné. Existujú na to dva predpoklady:

  1. Chodidlo by malo mať niekoľko milimetrov voľného priestoru okolo okrajov stielky. Tesné papuče nechajte v obchode na poličke, nie sú pre vás

  2. Chcete topánky s okrúhlou špičkou. Hoci dámske papuče a šľapky majú v drvivej väčšine okrúhlu špičku, niektorí ľudia nosia do práce topánky so špicatou špičkou. Takže sa tomu radšej vyhnite. Pretože prsty na nohách majú v topánkach so špicatou špičkou dostatok miesta. Mohli by ste si spôsobiť bolestivé deformácie. 

Základom je vybrať si správnu veľkosť. Ak však veľkosť nezodpovedá šírke topánky, hľadajte modely s nadmernou veľkosťou. Pohodlie je pri výbere obuvi do práce naozaj dôležité. Nadrozmernú obuv nájdete v našom e-shope Arno.cz. Zvážte ich napríklad vtedy, ak často trpíte opuchmi nôh

Aký materiál si vybrať?

Pri výbere obuvi pre zdravotné sestry nesmieme zabudnúť na správny materiál. Ten ovplyvňuje to, nakoľko je obuv priedušná alebo nie. Prírodné materiály sú v tomto ohľade lepšie ako syntetické. Noha sa v nich toľko nepotí. Okrem toho sa lepšie prispôsobujú tvaru chodidla. Ide o textil a kožu.

Vhodná obuv pro zdravotní sestry

Bílé dámské nazouváky Arno
Milami TOR15 biele dámské nazúvaky 
Dámské zdravotní pantofle Medi Line
Medi Line 703 Kvetové Dámské zdravotné papuče
Čierne dámske nazouváky na klínku Amulet AM389 čierne dámské nazouváky na klínku

 

Ďalšie články o Ako si vybrať topánky podľa príležitosti

Do divadla
Na ples
Na nevestu
Pre ženícha
Pre starších ľudí na doma
Pre diabetikov