Ako vyčistiť biele tenisky, aby boli opäť ako nové

Biele tenisky sa hodí ku každému outfitu. Znosíte je k letným šatám, k elegantným nohaviciam aj športovým šortkám. Biele topánky sa ale rýchlo zašpiní. Ako je jednoducho vyčistíte, aby boli opäť ako nové?

Univerzálny tipy na vyčistenie bielych tenisiek

Poďme sa pozrieť na univerzálne tipy, vďaka ktorým vyčistíte každej bielo tenisky. Prvou z možností je jedlá sóda. Špinavá miesta navlhčite, posypte jedlou sódou, nechajte chvíľu pôsobiť a potom vyčistite kefkou. Využiť môžete tiež zmes sódy a octu v pomere 1: 2. Zo zmesi vytvorte penu, ktorú natrite na škvrny a necháte aspoň 30 minút pôsobiť. Dobrú prácu odvedie aj zubná pasta poprípade zubná pasta zmiešaná s jedlou sódou. Zmes naneste na škvrnu, nech približne 15 minút pôsobiť a následne opláchnite studenou vodou. Aby boli tenisky naozaj žiarivo biele, nakoniec je vyperte v práčke na 40 ° C a na nižší počet otáčok

Bílé plátěné tenisky 3F

Čistenie tenisiek podľa materiálov

Každý materiál je iný a vyžaduje trochu iný prístup. Ako efektívne vyčistíte kožu, látku alebo semiš? Na koži platí zubná pasta. Naneste ju na špinavé časti, nechajte niekoľko minút pôsobiť a umyte čistou handričkou. Následne topánky ošetrite impregnáciou a prípravkom na ochranu kože. Semiš vyčistíte pomocou ružové gumy, jemnej kefky, bavlneného handričky a octu. A ako vyčistíte biele látkové topánky? Na látku použite metódu sódy a octu, o ktorej sme písali v predchádzajúcom odseku. Látkové tenisky môžete vyprať v práčke, ale vyhnite sa sušičke. Uschnúť ich nechajte na slnku. Slnečné lúče látku krásne vybieli.

 

Ako vyčistiť topánky zvnútra

Topánky sa špiní nielen zvonku, ale aj zvnútra. Predovšetkým v teplých dňoch, kedy sa noha potí, je vnútorná stielka zanesená nečistotami a potom. Ako ľahko vyčistíte topánky zvnútra? Na kožené topánky použite navlhčenú handričku. Látkové topánky poteší kombinácia sódy a octu. Zapáchajúce topánky vysypte soľou a vytrite handričkou. Zápach tiež dobre neutralizuje ocot s vodou v pomere 1: 1. Roztok naneste na vnútornú stielku rozprašovačom a nechajte uschnúť.

 

Bílé tenisky Rock Spring