Ako si vybrať kozačky pre široké lýtka? Poradíme vám

Každú zimu si v obchode zúfate, že vám nepadnú žiadne čižmy? Poradíme vám, ako si vyberiete vysoké topánky, ktoré vám budú perfektne sedieť. Aj napriek tomu, že máte široká lýtka.

Čižmy pre široké lýtka

Každá žena je iná a má iný tvar postavy. Niektoré sa bez problémov zmestí do konfekčnej veľkosti, iná sa musí poobzerať po špeciálnych rozmeroch. Na rôznorodé tvary ženského tela myslí aj výrobcovia topánok. Ak ste majiteľkou širokých lýtok, určite siahnite po topánke s možnosťou rozšírenia. Dámska obuv najčastejšie ponúka tieto typy šitie:

Hnedé dámske topánky Mintaka

Strečové gumové vsadky

Pružinky čiže gumové vsadky sú najčastejším spôsobom rozšírenia čižiem. Úzku pružinku nájdete takmer na každej vysokej topánke. Vďaka nej sa materiál roztiahne a uľahčí vám obúvanie. Pre široká lýtka ale voľte pružinu väčšie, ktorá vám pridá približne 2 cm až 4 cm miesta navyše.

Prekladaný zvršok s nastaviteľnou prackou

Tieto čižmy spoznáte jednoducho. Ich horná časť je narezaná a je v nej zložené väčšie množstvo materiálu. Obvykle tiež býva prepásana opaskom. Ten si môžete povoľovať a uťahovať podľa potreby a šírky vášho lýtka. Výhodou prekladaného zvršku je možnosť jeho väčšieho roztiahnutia oproti gumové vsadke.

Čižmy so šnurovaním

Čižmy so šnurovaním sú vhodné aj pre veľmi široká lýtka. Topánku pohodlne roztiahnete a prispôsobíte vlastným potrebám. Nevýhodou však môže byť dizajn topánky. Táto obuv býva viac konzervatívny a je v nej menší výber.

Kde zohnať čižmy na široká lýtka

Dámske čižmy pre široké lýtka nájdete na našom e-shope. Naše topánky sú vyrobené z prírodnej i syntetickej kože alebo z textilného materiálu. Ponúkame širokú škálu farieb. Vyberiete si elegantné čierne, hnedé alebo sivé, ale aj extravagantné červenej a striebornej. Ak ste zároveň majiteľkou širších chodidiel, prečítajte si nášho sprievodcu Ako vybrať obuv na široká chodidlá

 

Dámske nadmerné čižmy Jana