Ako sa starať o nohy, aby boli zdravé a krásne po celý rok

Často celý deň stojíme, chodíme a nohám neulevíme ani doma. Výsledkom sú bolesti chrbta, chodidiel a svalov. Nohy sú suché a tvoria sa na nich pľuzgiere. Ako by ste mali starať o svoje chodidlá, aby bola zdravá a krásna?

Pravidelná starostlivosť o nohy

Pravidelná starostlivosť o nohy by mala byť samozrejmosťou. Napriek tomu ju mnoho z nás zanedbáva. Poradíme vám pár jednoduchých tipov, ktoré vám nezaberú veľa času a dokážu zázraky.

 

  • Nohy si umývajte každý deň. Len tak predídete vzniku ekzémov, plesní a mykóz. Pozornosť venujte tiež dôkladnému osušenie a na nohy používajte iný uterák než na zvyšok tela.
  • Kúpte si ponožky a pančuchy z prírodných materiálov. Vyhnite sa umelým látkam, v ktorých noha nemôže dýchať.
  • Nohy si pravidelne, napríklad pred spaním, mažte krémom. Zrelaxujú sa po namáhavom dni a predídete suchej koži.
  • Starajte sa o svoje nechty. Udržujte je čisté a krátke. Ideálne chodievajte aspoň raz mesačne na pedikúru.
  • Každý otlak, pľuzgier alebo prasklina je správou, že niečo nie je v poriadku. Môže sa jednať o nevhodne zvolenú obuv alebo zdravotné komplikácie. Tieto správy nepodceňujte a venujte im pozornosť.
  • Často chodievajte na boso, hlavne v tráve. Nohy si oddýchnu a budú dýchať. Bosonohy chôdza vám urobí len dobre

 

Dámská gumičková obuv Rock Spring

Relaxačná kúpeľ

Príjemné uvoľňujúce kúpele nôh sú vhodné pre relaxáciu i celkovú detoxikáciu tela. V domácom prostredí vám postačí lavór s teplou vodou a pár kvapiek esenciálneho oleja. Aký si vybrať? Na upokojenie tela i mysle vyskúšajte levanduľu, céder, jazmín, majoránku alebo březuli. Pre dodanie energie sa hodia citrusy, borovica, mäta alebo yzop. Zapálená pokožka ocenia eukalyptus, tea tree oil alebo citrónovú trávu. Kúpeľ si doprajte ideálne pred spaním

Čínská medicína a nohy

Vedeli ste, že nohy odráža celkovú vitalitu nášho tela? Na chodidlách sú umiestnené akupresúrne body, ktoré reflektujú jednotlivé orgány a svaly. Cez nohy vedú tiež meridiány, ktorými prúdi energia vnútorných orgánov. Stláčaním akupresúrnych bodov na spodnej strane chodidla si môžete uľaviť od bolesti. Túto reflexná masáž chodidiel si môžete dopriať sami doma, alebo ju nechať na odborníkovi. S čím vám pomôže? S bolesťou hlavy, chrbta alebo napríklad s nádchou.

Správný typ obuvi

Zdravotný aj estetický stav našich nôh ovplyvňuje tiež typ obuvi, ktorú nosíme. Ortopedické problémy patrí medzi najčastejšie, pritom je ich prevencia pomerne jednoduchá. Noste kvalitnú zdravotnú obuv a venujte vašim chodidlám pravidelnú starostlivosť. Zdravotná obuv uľaví chodidlám, odľahčí záťaž vyvíjanú na kĺby, podporí správne držanie tela, stlmí nárazy pri chôdzi

 

Môže vás zaujímať7 dôvodov, prečo nosiť kvalitnú zdravotnú obuv

 

 

Pánské zdravotní sandály Dr. Orto

 

Širokú ponuku dámske, pánske i detské obuvi nájdete na našom e-shope.