Obuv Kamik: Spoľahlivý partner v drsných podmienkach

Topánky Kamik už viac ako sto rokov vykonáva dobrodruhov po svete a sprevádza ich aj do tých najextrémnejších oblastí; najmä tam, kde vládne chlad a sneh. Nezostáva ale u topánok s vysokou teplotnou odolnosťou. Užívateľom obuvi Kamik môže byť každý, kto sa pohybuje v náročnom outdoorovom prostredí: vinár, poľovník alebo profesionálny športovec. Základnou úlohou obuvi Kamik je udržať svoje nositeľa v suchu a pohodlie.

Kamik Velox
Kamik Velox tmavo hnedé pánske zimné topánky
 

História obuvi Kamik

Od roku 1898 spoločnosť Kamik pôsobí v Kanade. Značka si zakladá na odbornom prístupe a tradíciu, nedá sa však povedať, že by bola staromódny. Hoci sa kvalita obuvi potvrdila skúseností štyroch pokolení, Kamik hľadá nové procesy, materiály a invencie. Na našom trhu sa obuv Kamik objavila v roku 2008 a značka sa preslávila svojimi ikonickým farebnými čižmami. V súčasnosti ale ponúka medzi dámskymi čižmami jediný model, a to model Jennifer: čierne dámske jazdecké topánky elegantného dizajnu.

Zimná obuv do najhorších podmienok

V roku 2010 bola značka Kamik hlavným partnerom zimných olympijských hier vo Vancouveri . Všetky tímy nosili biele snehule Canuck . Tie sú dostaniu aj u nás, avšak už len v čiernej farbe.

V zimnom sortimente tejto značky narazíte na snehule aj členkové topánky. Vyznačujú sa pohodlnosťou podloženou dvoma typmi izolačných vrstiev: vyberateľná vložka technológia Zylex (ktorá chráni topánku i po stranách) a penová vložka Thinsulate 3M. Predtým využívala vodeodolnú technológiu GoreTex, ktorá však necháva nohu v topánke dýchať, čo môže mať za následok únik tepla. Preto sa technológia využíva už len u detske obuvi.

Kamik Canuck
KAMIK Canuck black pánské zimní sněhule
 

Outdoorová obuv Kamik se postará o vaše pohodlí

Najvýraznejším modelom je Kamik Cody , čo je obuv, ktorá je vhodná do teplôt až -74 ° C. Topánky sú vhodné pre poľovníkov, vlekárov, rybárov i vinohradníka. Vodeodolná koža je opatrená vodeodolnou vložkou 1000 denier Nylon. Podrážka je vyrobený z kombinácie gumy a hélia . Z tohto materiálu (LOYALTY) je vyrobená aj podrážka maximalizujúca trakciu . Obuv však nie je vhodná pre aktivity, pri ktorých je nutné sa veľa pohybovať, jej výhradným poslaním je udržať nohu v stopercentnom suchu a teple, preto nie je vhodná na túry, pretože môže dôjsť k prepoteniu topánky a prehriatiu nohy.

Kamik Cody
Pánské extrémní boty Kamik Cody
 

Z ponuky outdoorových topánok vám tiež odporúčame

Kamik Alborg je obuv vhodná do lesa. Topánka je vyrobená z nubuku prilepeného na odľahčené gumovo-héliové kaplnke zaisťujúce perfektnú vodeodolnosť. Materiál je overený v teplotách blížiacim sa k -50 ° C . V hornej časti nájdete vložku Zylextra 9 mm s chlpatým golierom.

Za zvláštne zreteľ stojí neoprénové čižmy Kamik Bushman . Topánka je vyrobená zo 7mm silného antibakteriálneho neoprénu. Je doplnená antibakteriálnou vložkou EVA . Gumáky Bushman sú vhodné do akéhokoľvek terénu, no najmä sa hodí do náročných podmienok, a to aj preto, že vie udržať nohu v teple aj pri mrazoch -40 ° C.

Dámska obuv Kamik

Dámskou nabídku tvoří kotníčkové sněhule a boty na šněrování všech barev. Některé boty se také utahují gumičkou se zdrhovadlem. Mezi dámské boty, které nabízíme, patří Kamik Momentum2 a Kamik Snovalley. Kamik Snovalley je bota vhodná do města i do přírody. Svršek je tvořen kombinací nubuku a nylonu. Díky pěnové tepelné izolaci 200B Thinsulate 3M udrží bota nohu v tepelném komfortu až do -40 °C (obuv Momentum2 do -32 °C). Mimo jiné také nabízíme dámskou variantu bot Kamik Alborg.

Dámsku ponuku tvorí a topánky na šnurovanie všetkých farieb. Niektoré topánky sa tiež uťahujú gumičkou so zipsom. Medzi dámske topánky, ktoré ponúkame, patrí Kamik Momentum2 a Kamik Snovalley . Kamik Snovalley je topánka vhodná do mesta i do prírody . Zvršok je tvorený kombináciou nubuku a nylonu. Vďaka penovej tepelnej izolácii 200B Thinsulate 3M udrží topánka nohu v tepelnom komforte až do -40 ° C (obuv Momentum2 do -32 ° C). Okrem iného tiež ponúkame dámsku variantu topánok Kamik Alborg .

Kamik Alborg 
Dámská zimní obuv Kamik Alborg

Detské zimné topánky

Značka Kamik ponúka výnimočne krásne a hrejivé topánky pre najmenších . Niektoré z topánok sú vybavené technológiou GoreTex, ale iné nesú patentovanú originálne izolačné technológiu Zylex. Pri niektorých modeloch je možné vybrať vložku a kúpiť novú.

Kamik Jet
KAMIK Jet modré detské zimné snehule